I lördags fick jag möjlighet att åka med en tapper skara gubbar på fotorunda i en del av det område som år 2014 stod i höga lågor. En sån upplevelse! Att få uppleva en natur som på sätt och vis har börjat om, från grunden. Men såpass kort tid efter redan kommit så långt tillbaks. Att kunna gå och dra sig sotig om händerna från de brända stammarna, blocka bitar av stenar som spruckit av hettan och som innan detta inte skymtat solen på kanske hundratals år, till att ligga med macroobjektivet på magen och fota mossa och svamp: allt inom en armlängs avstånd.. Det var häftigt. Och tänk att allt detta startats av en gnista från en enda jordbruksmaskin!

Branden (1 av 17)Dock måste jag få erkänna att jag kände mig helt grön (hö-hö-hö) på denna typ av fotografering. Jag började leta i min regelbok efter alla regler, tips och allt jag tittat på youtube efter, vilket är en hel del. Men allting kändes bara platt. Platt och tråkigt, och ingenting speglade upplevelsen av att vara där.

Branden (9 av 17)Men med hjälp av macro och låg profil gick det lättare att hitta saker som kändes intressanta.Branden (10 av 17)Typ som en svamp.

En av de som var med, ett riktigt proffs som till och med jobbat som fotograf… Ja, vart ska jag börja? Vilken kille alltså. Så otroligt duktig, och det lustiga med honom var att så fort solen kikade fram så hördes han muttrandes borta i buskarna. Han tyckte inte om kontraster och gör alla sina bilder svartvita. Helt i motsats till mig. Men lärorikt var det, och konstigt vore väl annars, han är ju ändå proffs. (lvl 99 legendary)

Några bilder blev dock okej även på landskapet, där jag lyckades fånga lite dramaturgi.

Branden (17 av 17)Branden (13 av 17)Branden (16 av 17)Och slutligen lite mönsterBranden (5 av 17)Det var en svårfotad tur, både genom kameran och under fötterna med alla stenar som gick sönder när vi traskade runt i det stenspruckna landskapet. Men det var en fin upplevelse och jag rekommenderar vem som helst att åka upp och besöka detta!