Fiske

Angelfiske – Säsongspremiär

Några av er har vid det här laget kanske koll på att jag gillar att fiska. Höjdpunkten på året är för mig när isen lägger sig och man kan ta bilen, mammas, iväg en tidig vardagsmorgon när ingen annan är uppe eller ute. En sådan dag var idag. Jag och min vän musikgeniet Erik drog hemifrån halv sex i morse och var redo ute på isen kvart över, redo för årets första angeltur. 

Bilder tagna med mobiltelefon med ytterst begränsade ISO-egenskaper och en inte alltför stor bländare med tveksam fokushantering och en bristande sensor gör att bilderna inte blir de skarpaste eller bästa.

Vi upptäckte så småningom att vi var ute lite tidigt. När vi satte upp det andra donet för dagen såg vi inte det första. Så vi kom till fyra, sen tog vi paus till ljuset kom fram. Sen började det hända grejer. 

Erik drar på dagens första gädda, 4.5 visade vågen!

Jag drog på en bamsing. Först trodde jag den var liten. Nu tror jag den var ganska stor. 7.5 visade vågen.

 

Gjeddefin!

Vid det här laget hade vi hunnit dansa till både ”I’m gonna be (500 miles)”, YMCA och dancing in the moonlight. Dagen började bra, men blåsten blåste och jag fick springa efter både IKEAkasse och vantar. Men det sägs ju att motion ska vara bra…
Dagen fortsatte i god ton och innan tolv hade vi dragit sex gäddor och tappat några. Efter tolv förändrades förutsättningarna då vädrets makter inte tyckte det räckte med en blåst liknande den på Nippfjället utan nu skulle även nederbörd blandas in i pannkakan med.

 

Det började lite smått

Och ökade så småningom lite mera smått.

Efter en stund var det lite mer.

Och ännu mer.

Sen tog jag en paus med kameran, och någonstans där emellan hann vi också med att dra en fisk till. Men sen, sen ökade snöandet likt bostadsräntorna när Bubblan sprack då när världen stod i kris för några år sedan.

Tillslut var det för mycket.

När dagen summerades kan vi konstatera att hösten äntligen tagit slut och vintern kom, iallafall tillfälligt, vilket också SL bekräftade i vanlig ordning när tåg och bussar slutar gå vilket resulterar i sin tur att telefonlinjerna för PTSS, Posttraumatisk snöstress, numer är överbelastade och människor är argare än någonsin eftersom ilskan ökar exponentiellt för varje gång SL misslyckas att fungera, vilket sker ungefär varje gång det kommer någon blött på spåren.
Vi kan också konstatera att vi hann med att dra 7 gäddor och långt över 10kg gädda, Snarare skulle jag uppskatta det till närmare 15kg. Vilket är en bra dag för att bo i Stockholm!

Sist men inte minst kan vi också konstatera att alla dagar, hur blåsiga och snöiga de än är, hellre spenderas ute på en sjö med gott sällskap, en mysig brasa och tio angeldon än i stan. Jag har faktiskt njutit oerhört av min dag. Har du?

Co-operative Fisherman: Erik Wikström

Standard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *