Ett ruskigt, regnigt dygn

Igår var jag på grannfika i huset, lussebullar, pepparkaka och sockerkaka och hela köret! Supertrevligt, men försökte avstå glöggen eftersom jag skulle iväg. Värden insisterade då glöggen var alkoholfri, så jag tackade ja ändå. Klockan åtta var fikat över och jag packade kamera, ryggsäck och sovsäck för att åka till Länna utanför Uppsala för att fota tidigt i morse. 
Jag hade dock glömt kolla väderraporterna, för när jag körde ut igår låg den en gräddtjock dimma över vägarna. Lovande, tänkte jag eftersom jag hade varit häftigt att få ta några bilder i dimman! 
Efter att ha sovit halvdant ett par timmar vaknade jag halv sju i min bagagelucka, och glädjen var total. Dimman låg kvar! Men glädjen blev kortvarig, då det visade sig att det var imma på rutan. Verkligheten var grå. Grå, grå och ännu mer grå. Och regnade gjorde det också!
Istället för att fota på morgonen gick jag en promenad längs en av de sjöarna jag och min bror spenderat tid att fiska i när vi var yngre. Det var kul att se och minnas alla bergsknallar och luckor i strandkanten där vi dragit gäddor för tio år sen!
Närmare elva började energin ge med sig dock. Juleskum till frukost och genomblöt av regnet funderade jag på att ge upp, men tog en vända med bilen för att spana in potentiella foton vid ett bättre vädertillfälle. 
Jag passade även på att äta lunch. Har man med sig kök och konserver är det ju dumt att ta med sig det hem. Konserverna alltså. Och det var ett bra initiativ av mig själv (Bra Albin, så duktig!), då det gav energi att fortsätta en stund till när det inte regnade. 

Jag kan inte påstå att jag är så nöjd med bilderna. Min kamera är inte vattentålig, men allt var blött ändå. Inklusive frontlinser på alla objektiv, putsduk, skor och kalsonger. Men det var skönt att ta vara på dagen till fullo!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *