Som barn har vi sprungit vilse på öar, stått och sjungit högt på berg i skärgården, satt panik i våra föräldrars hjärtan genom att gå ner oss i snötäckta djupa diken, bråkat över Tv-spel och lekt kurragömma i garderoben. Vissa relationer verkar inte förändras i vuxen ålder heller! Så efter att ha umgåtts familjerna emellan bestämde vi oss, Amanda och jag, för att ta en tur till Tyresta nationalpark och promenera. Ingen av oss hade en direkt plan för hur länge vi skulle vara ute, men ingen av oss tänkte nog heller tanken att vi skulle gå vilse och bli borta över sju timmar. Men vad borde vi förväntat oss egentligen?

Tyresta nationalpark är ett underbart naturområde inte mer än 30 minuters bilfärd från Stockholms innerstad. Det är verkligen lugnt och har varierande natur. Men jag kan rekommendera att hålla er till lederna! Det gjorde inte vi, och det blev betydligt jobbigare. Men, mitt i skogen mötte vi en svampplockare som gratulerade oss till en fin promenad. Den uppmuntran satt fint efter många timmars vandrande upp och ned, upp och ned, upp och ned, och ibland lite tillbaks för att sedan fortsätta ned och upp.

Men 1.7 mil och tjugosjutusen steg senare var vi tillbaks i bilen, och en minut efter det började regnet ösa ner. Ibland har man tur helt enkelt! 
Tack för en underbar dag.