Månadens bild

December 2018. Efter en rörig, men också väldigt rolig praktikperiod var det väldigt skönt att gå på lov. Min jul blev annorlunda då jag inte spenderade den med min familj, utan med Susanna och hennes familj i fjällen. Det blev några heldagars fotande på olika platser kring Åre. Dessutom köpte jag en oerhört dyr pannlampa, endast för fotosyften.
Det var värt.
November 2018. Samtidigt som andra sjönk ihop i stress och höstmörker gick min energi rätt upp! Nyfunna vänner både på universitetet och utanför gav mig massor av energi och inspiration. Dessutom blev det en hel del långa promenader, självklart med kameran till hands!
Oktober 2018.
September 2018. Då var vardagen tillbaks, och med det också en stabilare tillvaro för mig. Efter en känslosam sommar med mycket oregelbundna jobbtider var det skönt att komma tillbaks till universitetet och få lite rutiner igen.
Augusti 2018. Ännu en gång besökte jag mina underbara sysslingar på Åland. Jag och Therese, Min fars kusin och Gitas syster, passade på att ta några sistaminutenbilder vid solnedgången, ”som vanligt” med mycket skratt och halvpanik för att hinna med. Denna bild blev dock bra, trots skyndandet.
Juli 2018. Efter regn kommer solsken, och det gjorde det verkligen. Jag fick chansen att besöka Gita och min syssling Maya med familj. Gita var fylld av idéer om foto, och vi tog många fina tillsammans! Denna månad besökte jag också Loke på hans landställe och Klöver försvann. Tack och lov kom han hem igen!
Juni 2018. En känslosam månad, hemma i stan igen. Denna bild togs på väg hem från min mormors födelsedagsfirande. Solen sken fint på molnen denna kväll innan den försvann. Bilden är tagen från Nockebybron och det är mälaren ni ser.
Maj 2018. Vi fick många härliga kvällar på den korta tiden på landet vi hade. Bland annat denna med en härlig promenad i solnedgången genom tallarna i den mossiga skogen.
April 2018. Våren slog ut i skog och stad. Denna geting var i full fart bland blommorna och studenterna har njutit av glass till halva priset.
Mars 2018. Äntligen är våren på gång. Denna vinter, trots sin avsaknad av snö och istäckta sjöar, har känts oändligt lång. Överallt hör jag och läser om människor som känner sig nere. Men nu är våren på gång. Denna bild, där förra året möter den nya våren och det nya livet, får bli månadens bild.
Februari 2018. Denna bild togs på de snöiga klipporna vid Femöre, Oxelösund. Solnedgången och molnen skapar en fin kontrast mot det kalla vattnet och de snöiga klipporna. (Edit, den förra bilden för Februari var tagen i Januari)
Januari 2018. Denna bild tog jag när jag var uppe i fjällen. Första gången jag provade nattfotografering. Att stå under denna stjärnhimmel var fantastiskt och få gånger har jag känt mig så liten som denna stund.