Skog och natur

Källtorpssjön

Förutom att det alltid är fullt med folk så är Nacka naturreservat en väldigt vacker plats i närheten av Stockholm. Jag brukar åka dit och fiska, främst på vintern men också på våren precis när isen släpper. Dammtorpssjön håller bra fiske för gädda innan den växer igen med näckrosor, och Söderbysjön är bra året om. Det finns bra möjligheter att fiska från land. Men som med allt i Stockholm, det går inte att jämföra med orörda vatten i de stora skogarna i landet. Men för att vara i Stockholm är det ett vackert område och lätt att ta sig dit. Hellasgården vid Källtorpssjön har dessutom fik och aktiviteter. Men som sagt, det är mycket folk. 

Nackamasterna syns tydligt när man hänger i skid eller skridskospåren på Källtorpssjön. De syns över hela stan! Jag och min farmor brukade sitta och titta på dem från balkongen hos henne i Blackeberg. På andra sidan gröna linjen!

Någon genade genom vassen!

Vårtecken… Lite naivt kanske, men jag tar mer än gärna varje tecken jag kan nu. Även fast vintern är fantastisk så har denna vinter har varit lång och mörk. Det är dags att lämna snart.

Standard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *