Skog och natur

Höstens färger, höstens dimma

Sedan jag kom in i fotandet har jag utvecklat en dålig vana att alltid leta bilder, och det är så ofta fina träd dyker upp ute på åkrar och fält bredvid motorvägar då tankarna börjar snurra. 

"Hur ska jag ta mig dit för att fota, och när tusan kommer dimman?" 

Tidigare i veckan slog dimman till och längtan efter en övernattning och tidig morgon blev stark. Igår morse öste regnet ner och suget efter att åka ut och campa försvann rejält, så jag frågade Kim vad han tänkte. Vi hade ändå planerat att åka ut lördag till söndag. 
Som tur var svarade han att han fortfarande var sugen, så det blev till att åka iväg ändå. Vi tog bilen upp till Tyttbo där jag fiskade med en annan vän i somras, och redan på väg upp mötte vi dimman. Den fantastiska dimman. Så vi stannade till vid några träd på vägen dit och när vi sedan kommit fram var det bäckmörkt. Det gjorde ingenting, jag kokade mina kroppkakor och Kim grillade sina korvar, sen sov vi (hyfsat) gott och vaknade i tid för morgonen. 

Dimman höll i sig även under morgonen och förmiddagen då vi var ute, ända tills vi närmade oss Stockholm då molntäcket lättade och solen kom med värmen. Inte för att det var superkallt innan, utan för att det blev varmt och svettigt. 

Jag kan varmt rekommendera alla att passa på att ta sig ut nu under hösten medans den fortfarande är fin. Redan nu börjar många träd tappa sina löv och det kommer gå fort innan allt är över. Dessutom finns det många möjligheter att övernatta i vindskydd på så vis som vi gjorde, och att uppleva naturen hela dygnet runt är fantastiskt. Nu mår jag bra och har samlat kraft inför veckan. Nu är det dags för fotboll. Hejja Djurgår'n!

Standard

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *