Om mig

Jag är en ganska vanlig Stockholmare som mer eller mindre varje dag åker tunnelbana till mina vardagssysslor. Jag pluggar till lärare på Stockholms Universitet och drömmer i framtiden om att flytta ut på landet. Småland har gett mig en bra känsla, även om jag inte varit där än.

Sedan vintern 2016 har foto växt till ett stort intresse för mig. Det har kommit att bli en stor del i mitt liv, och en viktig pusselbit i mitt välmående. Tack vare fotandet har jag besökt platser, lärt mig se på min omgivning och funnit en väldigt lättillgänglig närvaro jag tidigare saknat. Dessutom har det varit en del i att ta mig närmare människor jag inte tidigare kände.

Jag kallar mig inte fotograf. En fotograf tjänar pengar på sina bilder. En fotograf måste prestera i sina leveranser av bilder. Det gör inte jag. Fotandet är en fristad, inte ett forum för prestation. Därav säljer jag heller inte bilder, och jag tar inte betalt för att fota andra. Absolut kan jag tänka mig att ta bilder för någon annan ibland, men då ska det vara roligt och prestationslöst.
Vad tycker Fotobranschen om det?
Det struntar jag i.
Jag är ingen fotograf.

Däremot är jag en kameranörd. Jag älskar min kamera. Jag önskar ibland att jag hade en bättre kamera. Jag tänker ofta på min kamera. Och på andra kameror. Och objektiv. Och tillbehör. Och bilder. Idéer för bilder.

Däremot vill jag inte åka till Island. Någon gång kanske. Men inte nu. Det är så oerhört inne att åka till Island, hitta sig själv och fota Kirkjufjell och Black beach med is på. Och så det där crashade flygplanet. 
Lite trist. 

Och juste. Ibland fiskar jag också!

Kort och gott, jag gillar att uppleva världen. Nya platser, nya miljöer, väder och vindar, nya människor. 

Med min kamera!